Producten in ruil voor advertentieruimte

Producten in ruil voor advertentieruimte
, ING Groep
@evr

imageDe regionale dagbladen BN/DeStem en PZC organiseren van 14 tot en met 21 februari een internetveiling onder de noemer Veilingkranten.nl. Op deze veilingsite worden nieuwe producten van lokale en regionale ondernemers geveild.

In ruil voor de producten ontvangen ondernemers voor het bedrag van de winkelwaarde, advertentietegoed in de twee kranten. BN/DeStem en PZC stellen met Veilingkranten.nl de eerste Nederlandse dagbladen te zijn met een veilingsite. In o.a. Amerika, Engeland, Duitsland en Oostenrijk waren door dagbladen vergelijkbare georganiseerde veilingen al succesvol.

Het veilingaanbod loopt uiteen van beertenders, keukens, whirlpools, kinderkamers, navigatiesystemen, modecheques, tot piano?s en stoomcabines. Er worden ruim 950 artikelen in de prijscategorie van ?100,- tot ?16.000,- geveild, afkomstig van bijna 200 deelnemende ondernemingen uit de regio Zeeland en West-Brabant.

Vandaag is een veilingcatalogus als bijlage bij BN/DeStem en PZC toegevoegd en vanaf 14 februari kan er door iedereen (ook niet abonnees) daadwerkelijk geboden worden. De producten moeten wel bij ondernemers in West-Brabant en Zeeland worden opgehaald.

Win win?
Volgens Frank de Roon, commercieel directeur van BN/DeStem en de PZC, gaat het om een voor Nederland uniek initiatief, dat voor alle deelnemende partijen gunstig kan uitpakken. “De consumenten in de regio kunnen goedkoper aan producten komen; de winkeliers krijgen meer klanten in hun winkel en de krant weet meer adverteerders aan zich te binden. De krant krijgt hierdoor een sterkere binding met zowel de adverteerders als de lezers. We zijn er heel trots op dat we dit concept als eerste in Nederland kunnen presenteren. We hopen zo?n veiling drie keer per jaar op te kunnen zetten.?

Op de site van BN/De Stem zijn op dit moment (slechts) twee reacties geplaatst bij het bericht over de lancering van de veilingsite. John stelt in een reactie dat “Voor BN/DeStem nevenactiviteiten tegenwoordig belangrijker zijn als het lokale nieuws in de Edities .De lezers willen weten wat er in hun dorpen gebeurt en zitten niet te wachten op deze onzin.”

Komende week wordt wellicht duidelijk wie gelijk heeft.

Via: Netvlies


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.