Primeur in Nederland met MSN safety buddy

Primeur in Nederland met MSN safety buddy
, ING Groep
@evr

Nederland krijgt de primeur met safety buddy van MSN Messenger. De buddy genaamd Mr. Control wordt vandaag gepresenteerd op een congres   van de Stichting De Kinderconsument en de Algemene Onderwijsbond. Jongeren kunnen de buddy toevoegen aan hun contactenlijst. Als ze worden lastiggevallen met pesterijen, virussen of webcamseks, kunnen ze een chat starten met Mr. Control die dan advies zal geven. Als de proef slaagt, wordt Mr. Control wereldwijd ingevoerd.

De service is vergelijkbaar met Kindertelefoon aldus Jacqueline Smit, directeur van MSN Nederland. Mij is nog niet geheel of hier sprake is van een geautomatiseerde bot of dat medewerkers de chat afhandelen. Een samenwerking met bijvoorbeeld de Kindertelefoon zou immers prima kunnen.

Bron: AD.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Leuke toepassing van MSN bots, weet iemand waar deze bot te vinden is of wie hem ontwikkeld heeft.

  geplaatst op
 • Nee, ik wil het ook heel graag weten, maar kan het nergens vinden. Als ik het al niet kan vinden hoe moeten jongeren de buddy dan kunnen toevoegen?

  geplaatst op
 • Edwin en Malou, de MSN safety buddy is pas medio juni beschikbaar. Als de proef slaagt, wordt de digitale robot wereldwijd ingevoerd. AOL deed eerder een soortgelijke proef aldus ICT op School.

  geplaatst op
 • Paul van der Bijl maakte inmiddels kennis met Mr. Ctrl ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.