Prijs voor meest toegankelijke website naar Seniorweb

7 oktober 2003, 19:45

Prijs voor meest toegankelijke website naar SeniorwebVorige week was het de Landelijke Week van de Toegankelijkheid, die ieder jaar door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid wordt georganiseerd. Vast onderdeel van de week is het uitreiken van de landelijke toegankelijkheidsprijzen. E?n voor de meest toegankelijke voorziening en ??n voor de meest toegankelijke website. Omdat de week dit jaar in het teken van ouderen stond, is gezocht naar de meest toegankelijke en populaire website voor ouderen.

Op de 50+ beurs in de Jaarbeurs Utrecht werden ruim vijfhonderd bezoekers gevraagd naar hun internetgebruik. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf te kennen internet niet te gebruiken. Zij die dat wel deden lieten in overgrote meerderheid weten dat zij Seniorweb de meest prettige seniorensite vonden, gevolgd door de website vitaal.nl. Beide sites zijn vervolgens getest op toegankelijkheid door experts van Drempels Weg. Tijdens de bijeenkomst “Een toegankelijk internet voor iedereen” van 1 oktober jongstleden, werden de resultaten bekend gemaakt. Seniorweb bleek ook qua toegankelijkheid vitaal.nl voor te blijven.

Maurice de Hond, een van de sprekers op de bijeenkomst, overhandigde de prijs aan Bert Kokhoorn, directeur van Seniorweb. Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid hoopt met de jaarlijkse uitreiking van de toegankelijkheidsprijzen meer aandacht te krijgen voor de problematiek van de (on)toegankelijkheid.

Bron:

http://www.zorgkrant.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!