• Usability & design
    wordt gesponsord door

Prijs voor meest toegankelijke website naar Seniorweb

Prijs voor meest toegankelijke website naar Seniorweb

Prijs voor meest toegankelijke website naar SeniorwebVorige week was het de Landelijke Week van de Toegankelijkheid, die ieder jaar door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid wordt georganiseerd. Vast onderdeel van de week is het uitreiken van de landelijke toegankelijkheidsprijzen. E?n voor de meest toegankelijke voorziening en ??n voor de meest toegankelijke website. Omdat de week dit jaar in het teken van ouderen stond, is gezocht naar de meest toegankelijke en populaire website voor ouderen.

Op de 50+ beurs in de Jaarbeurs Utrecht werden ruim vijfhonderd bezoekers gevraagd naar hun internetgebruik. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf te kennen internet niet te gebruiken. Zij die dat wel deden lieten in overgrote meerderheid weten dat zij Seniorweb de meest prettige seniorensite vonden, gevolgd door de website vitaal.nl. Beide sites zijn vervolgens getest op toegankelijkheid door experts van Drempels Weg. Tijdens de bijeenkomst “Een toegankelijk internet voor iedereen” van 1 oktober jongstleden, werden de resultaten bekend gemaakt. Seniorweb bleek ook qua toegankelijkheid vitaal.nl voor te blijven.

Maurice de Hond, een van de sprekers op de bijeenkomst, overhandigde de prijs aan Bert Kokhoorn, directeur van Seniorweb. Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid hoopt met de jaarlijkse uitreiking van de toegankelijkheidsprijzen meer aandacht te krijgen voor de problematiek van de (on)toegankelijkheid.

Bron:
http://www.zorgkrant.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.