Pornhub schopt bezoeker naar kunstmuseum

Een interactieve gids brengt kunstliefhebbers naar de pikante meesterwerken uit musea als het Louvre

Pornhub schopt bezoeker naar kunstmuseum

Nudistennetwerk Pornhub blijft de mensheid, maar ook de marketinggemeenschap verbazen met acties die de liefhebberij niet zozeer salonfähig moet maken, maar wel een heel stuk beschaafder doet lijken dan gebruikelijk in de industrie. Zo werd deze week bekend dat het een virtuele tour heeft gemaakt die fans langs het mooiste naakt in de wereldwijde kunst brengt. Het idee erachter is om de mensen meer te leren over erotische kunst.

De actie staat niet op zichzelf (lees hier bijvoorbeeld 7 SFW Examples Of How Pornhub Generates Word-Of-Mouth), maar deze slaat echt alles, zo lijkt want ja, de musea zijn eindelijk heropend, maar veel van 's werelds grootsten missen nog steeds bezoekers. Iets waar Pornhub sinds de uitbraak van de pandemie juist weinig over te klagen heeft én dat past bij het repareren van een slechte reputatie die over wat meer gaat dan conservatisme alleen.

Met de campagne ‘Classic Nudes’ wil het netwerk daar verandering in brengen - en zijn 140 miljoen dagelijkse bezoekers laten zien dat er niet alleen ‘hier’ naakten zijn, maar ook in musea. Een interactieve gids brengt kunstliefhebbers naar de pikante meesterwerken uit musea zoals het Louvre, het MET, Musee d'Orsay (jasja, die ene, je weet wel), het Uffizi Gallery, het Museo del Prado en de National Gallery of London.

Audiogids wordt ingesproken door de erotische ster Asa Akira

Het werkt allemaal intuïtief, uiteraard: Bezoekers kiezen een museum en geven aan of ze ter plaatse of thuis zijn. De gids leidt je met gedetailleerde kaarten naar meer dan 100 ‘naakte kunstwerken’ uit musea. De gids is samengesteld met hulp van een kunsthistoricus en legt uit over de individuele kunstwerken, schrijft Little Black Book. De audiogids wordt ingesproken door de erotische ster en radiopresentator Asa Akira, die daarbij een humoristische kwinkslag toevoegt aan de kunstgeschiedenis.

Daarnaast ontvangen de Pornhub-kunstliefhebbers een film voor volwassenen waarin een stel de meesterwerken nabootst ... Achter de activatie staat het creatieve bureau Officer & Gentleman. Javi Iñiguez de Onzoño, executive creative director: “We wilden klassieke kunst introduceren bij een heel nieuw publiek in een tijd waarin musea wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. En wat is een betere manier om dat te doen dan de gebruikers van Pornhub te laten zien dat ze sommige van de meest sexy scènes uit de geschiedenis kunnen vinden in 's werelds beroemdste musea? Wie weet gaan ze tijdens dit hele proces van kunst houden.”

De tour brengt de bezoeker onder andere langs de kunst van Jan Gossaert (Adam en Eva) uit het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza in Madrid, Gustave Courbet (L'Origine du Monde) uit het Musée d’Orsay in Parijs en Titiaan (Venus of Orbino), waarvan het origineel in Florence in het Uffizi hangt. Met een speciale Pornhub map kunnen bezoekers de werken in het echt bezoeken of online bekijken.

 

Credits afbeelding: 123RF, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.