Popup met uitsterven bedreigd

Popup met uitsterven bedreigd

Het plan van Microsoft om een popup-killer in Internet Explorer te integreren, zal grote gevolgen hebben. Wellicht sterft de popup langzaam uit.

Microsoft wil in service pack 2 voor Windows XP een popup-killer voor Internet Explorer bouwen. Het service pack wordt in de eerste helft van volgend jaar verwacht.

Internet- en marketingdeskundigen voorzien grote veranderingen als gevolg van deze beslissing van Microsoft omdat meer dan 90 procent van de internetgebruikers surft met IE.

“Als Microsoft het goed doet, zal het aantal popups drastisch dalen”, voorpselt beveiliginsexpert Richard Smith tegenover CNet.

Vooral adverteerders en uitgevers vrezen voor de gevolgen. Popup-advertenties zijn dertien keer effectiever dan bannercampagnes en andere reclame-uitingen op het web, zo bleek vorig jaar uit een onderzoek van Advertising.com.

Online advertentiebedrijf DoubleClick zegt volgend jaar meer nadruk te gaan leggen op ouderwetse banners en rich-media advertenties (de roll-out banner en de videobanner).

Ook voor makers van popup-killersoftware zal het nodige veranderen. Zij zullen de vraag flink zien dalen als de functionaliteit in IE wordt ingebouwd, zo is de verwachting.

Overigens zal het niet helemaal gedaan zijn met de popup. Mensen die programma’s van Claria (Gator) of WhenU.com hebben ge?nstalleerd, krijgen wel popups. Deze bedrijven zorgen ervoor dat popup-killers worden geblokkeerd.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

Delen



Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.