Populariteit eDonkey stijgt ten koste van Kazaa

Populariteit eDonkey stijgt ten koste van Kazaa
, Reddion
@alexstil

Europese internetters downloaden steeds vaker bestanden via het uitwisselprogramma eDonkey in plaats van via de populaire dienst Kazaa. Dat blijkt uit deze week gepresenteerd onderzoek van het Canadese netwerktechnologiebedrijf Sandvine.

In Duitsland en Isra?l is eDonkey inmiddels populairder dan Kazaa. In deze landen kiest ruim vijftig procent van de internetgebruikers die gebruikmaken van uitwisseldiensten voor dit programma. In Groot-Brittani? is het marktaandeel twintig procent.

eDonkey geschikter voor het uitwisselen van grote bestanden, zoals films en video, dan Kazaa. Volgens de onderzoekers is dit de voornaamste reden voor de populariteit van het programma in Europa.

In de Verenigde Staten daarentegen speelt eDonkey vrijwel geen rol van betekenis. Daar is Kazaa nog steeds veruit de meest gebruikte ruildienst.

Bron: Compuserve


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.