Populaire websites steeds vaker buitenlands

Populaire websites steeds vaker buitenlands
, Upstream
@marcoderksen

Multiscope: Populaire Nederlandstalige internetpagina’s zijn steeds vaker buitenlands eigendom. Vooral Duitse en Amerikaanse ondernemingen trekken Nederlandse bezoekers weg.

Het marktaandeel van Nederlandse bedrijven is in de afgelopen drie jaar gedaald van 71,7 procent naar 61,1 procent (-10,6 procent). Het Duitse aandeel verdrievoudigde in die periode bijna tot 10,1 procent. Een groot deel van de die stijging komt voor rekening van winkelbedrijven zoals Aldi, Otto en Neckermann, reisconcerns (TUI) en routeplanners. Amerikaanse ondernemingen wisten een winst van 4,8 procent te realiseren. Ze hebben na Nederland het grootste marktaandeel (15,3 procent).

Het onderzoek van Multiscope is gebaseerd op een continu bereiksonderzoek onder een representatieve groep van 1500 panelleden.

Bron:
http://www.multiscope.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Web-logs straks ook Grrrr................................

  geplaatst op
 • Vanwege onderhoudswerkzaamheden kan het zijn dat Web-log.nl niet bereikbaar is. Wij doen er alles aan dit ongemak zo kort mogelijk te laten duren. Onze excuses daarvoor.

  Je moet bij web-log.nl wel geduld hebben; onderhoud duurt al weer 7 dagen met pauze dat je log wel weer bereikbaar is. Dat ze die onderhoudswerkzaamheden niet 's nachts doen, dan zijn er weinigen die daar last van hebben.

  *** image verwijderd door moderator ivm layout homepage :-) ***

  geplaatst op
 • Van daar dat Populaire websites steeds vaker buitenlands zijn . Weblog.nl is nogal niet bereikbaar.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.