Pop-up killer naar 5 miljoen

Pop-up killer naar 5 miljoen

Gek worden we van de pop-ups op internet, maar het Duitse bedrijf Webwasher bouwt op grond van de gratis pop-up en banner killer een aardig bedrijfje voor filtering en beveiliging.

“We schatten dat de gratis client nu op zo’n vijf miljoen pc’s in de wereld draait”, zegt de woordvoerder van Webwasher in Duitsland. Op de site van Webwasher staat de gratis versie niet eens meer, maar bij Download.com nog wel.

“Maar dit pakket is enkel nog maar ons uithangbord. We leven van software die bedrijven gebruiken om allerhande onnodige en onveiligde dingen van het internet tegen te houden. Zo draait binnen heel de Ford Motor Company onze software, en in totaal al bij 4.000 bedrijven”, aldus de woordvoerder.

Vanmorgen werd bekend dat Webwasher uit onderzoek van IDC naar voren treedt als de meest gebruikte filtersoftware op servers van organisaties.

Je kunt er veel meer mee dan webpagina’s schonen van reclame die je niet wenst.
Je kunt binnen het programma onderscheid maken tussen de veel verschillende soorten content om te weren.

De omzet van Webwasher bedroeg over 2002 zo’n 7 miljoen euro. “We zijn nu kasstroom-positief”, aldus de woordvoerder.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.