Plan: Laat spammers betalen voor spam

Plan: Laat spammers betalen voor spam

Een onderzoeker van IBM heeft een manier bedacht om spammers iedere keer iets te laten betalen aan de ontvanger van spam. Het systeem is ook toepasbaar voor telemarketeers.

De onderzoeker heeft bedacht dat men bijvoorbeeld een speciaal e-mailprogramma kan gebruiken, dat spam binnen laat komen nadat er een minieme betaling (0,01 dollarcent bijvoorbeeld) is gedaan door de spammer zelf.

In zijn onderzoeksnotitie schrijft Scott Fahlman: ‘Als jij, de afzender, mij wilt storen door me een berichtje te sturen, of mijn telefoon te laten rinkelen, moet je betalen voor dat privilege. Je moet me een aanbod doen.’

Het nadeel van het plan is dat het versturen van spam nu nog zo eenvoudig is dat de spamboeven nog weinig behoefte zullen hebben aan het betalen aan de ontvanger. De betaling is mogelijk door het toepassen van een soort ‘digitale postzegel’, een e-stamp, een ander goed uitgewerkt, maar nimmer grootschalig toegepast idee.

Volgens de onderzoeker moeten er nieuwe telefoons en nieuwe e-mailprogramma’s bedacht worden die microbetalingen kunnen accepteren. Normaalgesproken hoeven bellers en verzenders niet te betalen, maar voor een bepaalde groep kan een klein bedrag in rekening worden gebracht om toch het privilege te genieten om tijd en aandacht van de ontvanger op te eisen.

http://www.research.ibm.com/journal/sj/414/forum.pdf


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.