Piet-Hein Boekel (Oprichter LegalMatters): “Een advocatuurplatform in abonnementsvorm”

Piet-Hein Boekel (Oprichter LegalMatters): “Een advocatuurplatform in abonnementsvorm”

Een advocaat die vindt dat veel juridisch werk straks door robots gedaan kan worden en graag de huidige advocatuur wil herdefiniëren. Dat is Piet-Hein Boekel. Hij richtte LegalMatters op, een online juridisch platform waar een bedrijf een abonnement op kan nemen voor 47 euro per maand. Boekel wil met LegalMatters een soort ‘juridische Google’ worden.

Piet-Hein Boekel is oprichter van LegalMatters. Een online juridisch platform voor ondernemers. Het platform biedt toegankelijke en betaalbare juridische oplossingen tegen een vaste prijs. 

Hij wil met LegalMatters een soort ‘juridische Google’ worden, waar alle antwoorden op juridische vragen te vinden zijn. Een deel is via persoonlijk contact, een deel wordt geautomatiseerd. Boekel: "We hebben een toolkit en daar kunnen we uitpakken wat voor de ondernemer het beste is. We hebben bijvoorbeeld een tool, een contract-generator, zodat je zelfstandig arbeidscontracten kunt opzetten".

Een dergelijke automatisering van de advocatuur vindt Boekel geen raar idee: "Ik denk dat heel veel van dat soort contracten door robots gemaakt kunnen worden. Maar je wilt als ondernemer wel wat comfort hebben, dan kun je vaak nog even bellen met een jurist."

Geen bonnetje

Het platform is in abonnementsvorm, en dat werkt volgens Boekel. "We zien dat mensen het fijn vinden om te sparren met een jurist als ze wat hebben, zonder dat de wekker aan gaat. En dat ze geen bonnetje krijgen voor twaalf minuten. Ondernemers vinden het superfijn om onbeperkt te kunnen bellen over allerlei juridische vraagstukken."

Niet van deze tijd

Boekel vermoedt dat de huidige advocatuur heel sceptisch is over zijn model, dat er gedacht wordt dat er geen kwaliteit te leveren is voor die prijs: "Ik denk dat er heel veel gebakken lucht zit in de advocatuur. Ik denk dat de huidige uurtarieven niet echt houdbaar zijn. Ik denk dat er heel veel werk door advocaten wordt gedaan wat prima door juristen gedaan kan worden tegen een veel scherper tarief." 

Boekel wil de werking van de huidige juridische branche graag ‘disrupten’: "Het is best wel apart dat des te langzamer je werkt, des te meer je verdient terwijl je iemand bijstaat. Ik denk dat dat niet van deze tijd is."

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.