Persoonlijke advertenties

Persoonlijke advertenties

Lange tijd was het een taboe op het internet: het koppelen van individueel surfgedrag aan gerichte advertenties. De New York Times durft het nu aan.

De succesvolle internetafdeling van de Amerikaanse krant - nooit vies van experimenten met internetadvertenties - is nieuwe tests begonnen met persoonlijke banners. De bezoekers van de site krijgen hierbij een op de persoon gerichte advertentie te zien, gebaseerd op het surfgedrag.

Hiermee maakt de krant gebruik van een controversi?le methode om advertenties te verkopen, zo schrijft CNet. Lange tijd was een dergelijke koppeling namelijk taboe op het internet. Privacy-argumenten wonnen het tot voor kort van commerci?le argumenten.

Bezoekers van de New York Times moeten zich op de site registreren, wat het voor de krant eenvoudig maken persoonlijke profielen op te stellen. Er wordt bijgehouden hoe vaak een bepaalde surfer bijvoorbeeld een sportpagina bezoekt. Als dat frequent genoeg is, kan hij een sportadvertentie op het beginscherm van de krant voorgeschoteld krijgen.

Dit maakt het voor adverteerders aantrekkelijker de juiste doelgroep te bereiken. Tot voor kort was het alleen mogelijk binnen een bepaalde sectie te adverteren. Voorlopig is de New York Times nog heel voorzichtig met wat het meet, angstig als het is voor de eerdere controverses.

Zo krijgt de adverteerder slechts heel globale informatie toegespeeld. In een later stadium zou de krant echter ook demografische gegevens kunnen meesturen.

In april start de krant overigens al met een nieuw formaat advertenties, die de halve pagina in beslag nemen.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.