Peer Swinkels (Bavaria): “De grootste fout is als de marketeer aan het merk gaat bouwen”

MEC in 10 minuten

Peer Swinkels (Bavaria): “De grootste fout is als de marketeer aan het merk gaat bouwen”

Hij kreeg de opdracht vanuit de Raad van Bestuur om weer een consumentgeoriënteerd bedrijf en merk te worden. Dat was een grote stap voor de organisatie. Het was vooral een 'reclamemerk', maar in de visie van Peer Swinkels is een merk veel meer dan alleen de communicatie. Zijn aandacht gaat nu uit naar alle facetten van het merk. Zijn eerste focus was op de mensen. "De grootste fout is als de marketeer aan het merk gaat bouwen. Iedereen in de organisatie bouwt het merk". 

Door alle mensen de straat mee op te nemen, heeft Bavaria haar mensen laten ervaren dat het merk vooral de betekenis is voor de klant. De strategie van Bavaria kenmerkt zich door diversificatie met veel lokale merken in de portfolio. Een deel van deze merken wordt ontwikkeld in samenwerking met lokale partners. Zo bouwt Bavaria aan een nieuwe brouwerij, een nieuw bier en ook een nieuw merk in Ethiopië. De nadruk zal de komende jaren meer op het internationaal uitbreiden van de portfolio liggen.

Peer Swinkels is eindverantwoordelijk voor de merkenportfolio wereldwijd en directeur van Bavaria Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.