PCM begint ook deelverkoop PDF-kranten online

PCM begint ook deelverkoop PDF-kranten online

PCM wil alle dagbladen nog dit jaar ook integraal via internet verspreiden, te beginnen met het AD, dat intern al geheel in PDF beschikbaar is.

Voor abonnees is de PDF-krant gratis te zien, anderen moeten betalen. Ook delen van kranten zouden apart afgerekend kunnen worden. Het AD overweegt bijv. alleen de sportpagina’s aan te bieden voor 10 of 20 cent. Binnen enkele weken voert het AD het registratiesysteem in dat nodig is voor de betaalde online afname. Rob Jan de Heer van de Volkskrant vreest dat PDF-bestanden te zwaar zijn, maar er is technisch veel verbeterd sinds hij het Nederlands Dagblad een PDF-editie gaf. Toch kijkt hij nog naar de Telegraaf-methode, die voor PCM echter duurder uit kan vallen. Bron: o.m. Webwereld.

Bron:
http://www.internetjournalist.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.