Paul Ostendorf (futuroloog): “80 is het nieuwe 30: kinderen van nu hebben mogelijk eeuwig leven”

Paul Ostendorf (futuroloog): “80 is het nieuwe 30: kinderen van nu hebben mogelijk eeuwig leven”

Paul Ostendorf is futuroloog. Hij volgt de laatste trends in wetenschap, technologie, duurzaamheid, economie en milieu om er een toekomstscenario mee te schetsen. 

Hij heeft geen glazen bol, maar kan toch een blik in de toekomst geven. Futuroloog Paul Ostendorf doet dat onder meer "door te kijken waarnaar mensen onderzoek doen."

Ostendorf vindt dat de media te weinig aandacht aan de toekomst besteden. "Er vinden heel veel innovaties plaats, er zijn zoveel verstoringen in ons toekomstbeeld", zegt hij. "En als je dat niet blijft volgen, ben je minder waardevol voor een bedrijf."

De wereld lijkt sneller te veranderen dan ooit, al is het van alle tijden. "De hoge snelheid is nieuw, dat wordt mede bepaalt door wat wij psychisch aankunnen", zegt Ostendorf die geboeid is door de mensheid.

Cellen
"We zijn er inmiddels achter welke cellen verantwoordelijk zijn voor ouder worden", zegt hij. "We hebben het geheim van het leven ontdekt: er is geen geheim, het is een rationele opeenstapeling." 

Kinderen van nu halen daarom "heel waarschijnlijk de 100 en hebben mogelijk het eeuwige leven."

Bekijk deze aflevering op 7ditches.tv


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.