Patrick Llewellyn (99designs): “Mobiliteit en onafhankelijkheid rukken op”

Patrick Llewellyn (99designs): “Mobiliteit en onafhankelijkheid rukken op”

99designs is een sinds kort ook in Nederland aanwezig platform waarop ontwerp gecrowdsourced wordt. Wil je een logo, een bedrijfsstijl of een website? Zet een prijs op een ontwerp en maak een prijsvraag aan bij 99designs. Ontwerpers komen vervolgens met hun voorstellen en de beste wint de prijs. Ideaal om gevarieerd en betaalbaar ontwerpen te krijgen.

Patrick Llewellyn van 99designs was te gast op The Next Web. In gesprek met Erwin Blom vertelt hij over zijn bedrijf en crowdsourcing.

“We zijn de grootste marktplaats voor grafisch ontwerp. We hebben meer dan 200.000 designers en klanten in meer dan 160 landen. Sinds 2008 zijn we bezig.”

“We hebben geleerd dat creatieve oplossingen goed aan een crowd kunnen worden overgelaten. Zolang het goed gedefinieerde opdrachten zijn en zolang ze niet te complex zijn, kan crowdsourcing heel goed werken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste community hebt. Onze community is organisch gegroeid.”

“De community heeft zichzelf altijd georganiseerd. We gebruiken social media om mensen te betrekken en organiseren fysieke ontmoetingen, MeetUps. We hebben twee communities die we gelukkig moeten houden: de creatieven en de kopers.”

“We waren er vroeg bij en konden bouwen. Als je de nummer-1 marktplaats bent heb je een automatisch voordeel. Dat hebben we. Als we meer klussen hebben, trekken we meer designers aan. Als we veel designers hebben, trekt dat werk aan.”

“De trend die wij zien is dat de solopreneur oprukt. Steeds meer mensen werken voor zichzelf in plaats van voor een bureau. Ze willen eigen baas zijn en flexibel zijn en overal kunnen werken. The world is flat. Mobiliteit en onafhankelijkheid rukken op.”

“Je kunt vandaag de dag goede kwaliteit tegen lage kosten leveren. Door cloudservices in te zetten, door crowdsourcing te gebruiken. Wacht niet, doe het. Dit is de tijd.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • “Je kunt vandaag de dag goede kwaliteit tegen lage kosten leveren. Door cloudservices in te zetten, door crowdsourcing te gebruiken. Wacht niet, doe het. Dit is de tijd.”

    We zitten allemaal liever voor een dubbeltje op de eerste rij.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.