Patrick Llewellyn (99designs): “Mobiliteit en onafhankelijkheid rukken op”

21 mei 2013, 09:29

99designs is een sinds kort ook in Nederland aanwezig platform waarop ontwerp gecrowdsourced wordt. Wil je een logo, een bedrijfsstijl of een website? Zet een prijs op een ontwerp en maak een prijsvraag aan bij 99designs. Ontwerpers komen vervolgens met hun voorstellen en de beste wint de prijs. Ideaal om gevarieerd en betaalbaar ontwerpen te krijgen.

Patrick Llewellyn van 99designs was te gast op The Next Web. In gesprek met Erwin Blom vertelt hij over zijn bedrijf en crowdsourcing.

“We zijn de grootste marktplaats voor grafisch ontwerp. We hebben meer dan 200.000 designers en klanten in meer dan 160 landen. Sinds 2008 zijn we bezig.”

“We hebben geleerd dat creatieve oplossingen goed aan een crowd kunnen worden overgelaten. Zolang het goed gedefinieerde opdrachten zijn en zolang ze niet te complex zijn, kan crowdsourcing heel goed werken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste community hebt. Onze community is organisch gegroeid.”

“De community heeft zichzelf altijd georganiseerd. We gebruiken social media om mensen te betrekken en organiseren fysieke ontmoetingen, MeetUps. We hebben twee communities die we gelukkig moeten houden: de creatieven en de kopers.”

“We waren er vroeg bij en konden bouwen. Als je de nummer-1 marktplaats bent heb je een automatisch voordeel. Dat hebben we. Als we meer klussen hebben, trekken we meer designers aan. Als we veel designers hebben, trekt dat werk aan.”

“De trend die wij zien is dat de solopreneur oprukt. Steeds meer mensen werken voor zichzelf in plaats van voor een bureau. Ze willen eigen baas zijn en flexibel zijn en overal kunnen werken. The world is flat. Mobiliteit en onafhankelijkheid rukken op.”

“Je kunt vandaag de dag goede kwaliteit tegen lage kosten leveren. Door cloudservices in te zetten, door crowdsourcing te gebruiken. Wacht niet, doe het. Dit is de tijd.”

Erwin Blom (Wormer, 1961) is voormalig hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO en mede-oprichter van The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’ en 'Fast Moving Targets', een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Roy Korpel

  “Je kunt vandaag de dag goede kwaliteit tegen lage kosten leveren. Door cloudservices in te zetten, door crowdsourcing te gebruiken. Wacht niet, doe het. Dit is de tijd.”

  We zitten allemaal liever voor een dubbeltje op de eerste rij.


  21 mei 2013 om 12:42
  Gerrit Dirkx

  Een andere speler op deze markt is http://www.designonclick.nl. Wij expanderen momenteel en zijn sinds korte tijd ook in Nederland terug te vinden. Op zoek naar diensten m.b.t grafische gestaltegeving? Check onze website!!!


  4 september 2015 om 08:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!