Patrick de Zeeuw (Startupbootcamp): “Corporaties zijn traag, daarom samenwerken met startups”

Patrick de Zeeuw (Startupbootcamp): “Corporaties zijn traag, daarom samenwerken met startups”

Vodafone, PWC, Ahold. Veel grote bedrijven lopen warm voor samenwerking met startups. De bekende bedrijven werden daarom allemaal partner van Startupbootcamp Amsterdam. "Corporaties zijn traag, maar willen zo toch vroeg bij innovatie zijn", zegt medeoprichter Patrick de Zeeuw. In ruil voor de laatste innovatietrends leveren de grote bedrijven kennis en kapitaal.

Patrick de Zeeuw is medeoprichter, mentor en bestuurder bij Startupbootcamp.  Een industrie gericht programma waarmee startups geaccelereerd worden en direct toegang krijgen tot een internationaal netwerk van de meest relevante partners, investeerders en mentoren in hun sector (Smart City & Living en E-commerce). Startupbootcamp begon in Amsterdam, maar kent inmiddels ook afdelingen in Barcelona, Berlijn, Eindhoven, Londen, Istanboel, New York, Miami en Singapore. Hiernaast is ook medeoprichter van Innoleaps en The Talent Institute.

Startupbootcamp moet er voor zorgen dat jonge bedrijven binnen drie maanden een groeispurt doormaken. "Snelheid is belangrijk, want de kans dat je zonder tijd of geld komt te zitten is groot", zegt De Zeeuw. Startups van over de hele wereld staan inmiddels in de rij voor programma’s binnen diverse ‘verticals’: "We krijgen 15.000 aanmeldingen. Er gaan er maar tien per lichting door." 

 

Bekijk dit interview op 7ditches.tv 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.