Overzicht Social Bookmarking Services

1 december 2006, 20:10

Social Bookmarking, websites opslaan met persoonlijke toevoegingen (tags) en die vervolgens delen, is een veelgebruikte Web 2.0 toepassing.

Robin Good heeft een uitgebreid overzicht samengesteld, hetgeen hijzelf ‘a mini-guide to social bookmarking’ noemt: Social Bookmarking Services And Tools: The Wisdom Of Crowds That Organizes The Web.

Aan bod komen de voor- en nadelen van: del.icio.us, Stumble Upon, Blue Dot, Ma.gnolia, Digg, Simpy, BlogMarks, Reddit, Furl, BlinkList, Spurl, de.lirio.us, Linkroll, Shadows en Yahoo-MyWeb. Een goed Nederlands voorbeeld op het gebied van social bookmarking (wat begrijpelijkerwijs niet in het overzicht van Robin Good staat) is watvindenwijover.nl.

Lode Broekman
Docent Digital Marketing bij Hogeschool Van Amsterdam

Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte organisatieadviseur, erkend Senior Marketing Professional (SMP), met ruim 25 jaar ervaring in (online) marketing en communicatie. Hij staat bekend om zijn klantgerichte en pragmatische oplossingen voor commerciële vraagstukken en verder om zijn boeiende presentaties. Daarnaast heeft hij veel ervaring als projectmanager. Hij is enkele jaren docent op de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    lbroekman

    @Paul, dank voor de andere toevoegingen van vaderlandse bodem. Wellicht zijn er nog meer MF-lezers met aanvullende suggesties voor een completer overzicht?


    2 december 2006 om 13:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!