Overheid wil zeggenschap over .nl domein

27 april 2004, 14:00

Naar aanleiding van het rapport “Gevolgen uitval nl domein”, geschreven in opdracht van de overheid, gaf minister Brinkhorst aan dat de rol van de overheid groter moet worden inzake het .nl domein.

De minister zei dat de kans dat het nl domein zal uitvallen weliswaar klein is. Maar het rapport geeft wel aan hoe afhankelijk de economie en de maatschappij zijn geworden van het .nl-domein.

?Om de continu?teit van de registratie van de domeinnamen te allen tijde te waarborgen zal de minister met de SIDN overleggen om te bezien welke zaken gezamenlijk opgepakt kunnen worden. Voor een deel voorzien de plannen van het ministerie in aanpassing van de Telecommunicatiewet. Hiermee beoogt de overheid enige zeggenschap te krijgen over de uitgifte en registratie van domeinnamen, zodat ook de soevereiniteit over het .nl domein gewaarborgd blijft. Daarmee wordt aangesloten bij gelijksoortige initiatieven in verschillende EU-lidstaten.? Aldus de minister tijdens het congres van de SIDN op 15 april jongstleden.

Bron: SIDN

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!