Overheid wil zeggenschap over .nl domein

Overheid wil zeggenschap over .nl domein
,

Naar aanleiding van het rapport “Gevolgen uitval nl domein”, geschreven in opdracht van de overheid, gaf minister Brinkhorst aan dat de rol van de overheid groter moet worden inzake het .nl domein.

De minister zei dat de kans dat het nl domein zal uitvallen weliswaar klein is. Maar het rapport geeft wel aan hoe afhankelijk de economie en de maatschappij zijn geworden van het .nl-domein.

?Om de continu?teit van de registratie van de domeinnamen te allen tijde te waarborgen zal de minister met de SIDN overleggen om te bezien welke zaken gezamenlijk opgepakt kunnen worden. Voor een deel voorzien de plannen van het ministerie in aanpassing van de Telecommunicatiewet. Hiermee beoogt de overheid enige zeggenschap te krijgen over de uitgifte en registratie van domeinnamen, zodat ook de soevereiniteit over het .nl domein gewaarborgd blijft. Daarmee wordt aangesloten bij gelijksoortige initiatieven in verschillende EU-lidstaten.? Aldus de minister tijdens het congres van de SIDN op 15 april jongstleden.

Bron: SIDN


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.