Overheid website’s door hackers offline gehaald

5 oktober 2004, 07:41

Verschillende websites van de overheid zullen de komende dagen nog uit de lucht blijven als gevolg van een massale DDoS (Distributed Denial Of Service) aanval. De actie is uitgevoerd door een groep van ongeveer 15 man, allen Nederlanders. De attackers variëren in leeftijd van 18 tot 30 jaar en zijn onderdeel van de “hacking-crew” 0x1fe.

De websites, waaronder Regering.nl en Kabinet.nl, zullen tot minstens zaterdagmiddag uit de lucht zijn.

Het is hun manier om te protesteren tegen het beleid van het kabinet, aldus ??n van de hackers, met wie FOK! sprak. “Mensen zien het allemaal maar aan, wij doen er tenminste wat aan. Zo?n staking alleen boeit het kabinet niet. Diefstal word zwaar gestraft!! De overheid dult geen concurentie…”

Het doel zou niet zijn om schade aan te richten, maar puur om de bewindslieden “aan te pakken.”

Overigens liggen ook de mailservers van de overheid plat, dus zijn bijvoorbeeld ministers niet te bereiken op hun *@regering.nl en/of *@kabinet.nl adres. Zondagavond en -nacht waren ook andere sites slachtoffer van de aanval, tegenover FOK! verklaarde de woordvoerder dit te betreuren. “Die bedrijven zijn immers ook de dupe van het kabinetsbeleid.” Door de actie die maandag is begonnen zijn geen andere sites getroffen.

De woordvoerder zegt niet echt bang te zijn voor consequenties, maar beseft wel dat hij een risico loopt, “zoals altijd”. Hij meent echter dat hij niet illegaler bezig is dan de regering zelf.

De betreffende websites:

www.kabinet.nl

www.nederland.nl

www.overheid.nl

www.regering.nl

Bron:

Persbericht van ???

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    De gelijknamige Nederlandse internetpagina 0x1fe.org is vanmorgen wegens een overvloed aan negatieve reacties van het web gehaald. Op de pagina stonden programmatjes om internetverkeer te ontregelen.

    De beheerders van 0x1fe.org ontkennen overigens elke betrokkenheid. Ze vermoeden wel dat de daders van de aanval op de overheidssites hun munitie op 0x1fe.org hebben gehaald en dat hun naam is misbruikt. Gegevens van bezoekers van de internetpagina zijn afgestaan aan een computerbeveiligingsbedrijf dat op verzoek van de politie de jacht op de computerkrakers heeft geopend, verklaarde een van de eigenaren van 0x1fe.org vanmorgen.

    Bron: ANP


    6 oktober 2004 om 13:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!