Overheid website’s door hackers offline gehaald

Overheid website’s door hackers offline gehaald

Verschillende websites van de overheid zullen de komende dagen nog uit de lucht blijven als gevolg van een massale DDoS (Distributed Denial Of Service) aanval. De actie is uitgevoerd door een groep van ongeveer 15 man, allen Nederlanders. De attackers variëren in leeftijd van 18 tot 30 jaar en zijn onderdeel van de “hacking-crew” 0x1fe.

De websites, waaronder Regering.nl en Kabinet.nl, zullen tot minstens zaterdagmiddag uit de lucht zijn.

Het is hun manier om te protesteren tegen het beleid van het kabinet, aldus ??n van de hackers, met wie FOK! sprak. “Mensen zien het allemaal maar aan, wij doen er tenminste wat aan. Zo?n staking alleen boeit het kabinet niet. Diefstal word zwaar gestraft!! De overheid dult geen concurentie…”

Het doel zou niet zijn om schade aan te richten, maar puur om de bewindslieden “aan te pakken.”

Overigens liggen ook de mailservers van de overheid plat, dus zijn bijvoorbeeld ministers niet te bereiken op hun *@regering.nl en/of *@kabinet.nl adres. Zondagavond en -nacht waren ook andere sites slachtoffer van de aanval, tegenover FOK! verklaarde de woordvoerder dit te betreuren. “Die bedrijven zijn immers ook de dupe van het kabinetsbeleid.” Door de actie die maandag is begonnen zijn geen andere sites getroffen.

De woordvoerder zegt niet echt bang te zijn voor consequenties, maar beseft wel dat hij een risico loopt, “zoals altijd”. Hij meent echter dat hij niet illegaler bezig is dan de regering zelf.

De betreffende websites:

www.kabinet.nl
www.nederland.nl
www.overheid.nl
www.regering.nl

Bron:
Persbericht van ???


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • De gelijknamige Nederlandse internetpagina 0x1fe.org is vanmorgen wegens een overvloed aan negatieve reacties van het web gehaald. Op de pagina stonden programmatjes om internetverkeer te ontregelen.

    De beheerders van 0x1fe.org ontkennen overigens elke betrokkenheid. Ze vermoeden wel dat de daders van de aanval op de overheidssites hun munitie op 0x1fe.org hebben gehaald en dat hun naam is misbruikt. Gegevens van bezoekers van de internetpagina zijn afgestaan aan een computerbeveiligingsbedrijf dat op verzoek van de politie de jacht op de computerkrakers heeft geopend, verklaarde een van de eigenaren van 0x1fe.org vanmorgen.

    Bron: ANP

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.