Online winkelen in Friesland

Online winkelen in Friesland

Aanstaande zondag 21 oktober wordt op Nederland 2 om 13.55 uur (herhaling om 18.00 uur op Omroep Friesland) een programma van Omroep Friesland uitgezonden over online winkelen in Friesland. Omroep Friesland heeft de laatste maand een aantal Friese webwinkeliers gevolgd bij hun activiteiten met betrekking tot het opzetten en verder ontwikkelen van hun webwinkel. In het programma zijn de webwinkels van Elektrokoopjes.nl , Speelgoedreus.nl en de online sieradenwinkel van Kerkstra Pannekoek betrokken. Ook zijn er beelden te zien van een Eyetracking usabilitytest.

In Friesland is het aantal webwinkels het afgelopen jaar verdubbeld. Dit was voor Omroep Friesland aanleiding om zich te verdiepen in de wereld van het online winkelen. Programmamaker Piter Tjeerdsma bezocht daarom ook een internetmarketing cursus van Schelte Meinsma van BekenT Internet Marketing en Alex van Ginneken van Fvijf. Om het online winkelen voor de kijker tastbaarder te maken, heb ik, op uitnodiging, een Eyetracking usabilitytest uitgevoerd op de genoemde webwinkels door een vrouwelijk testpersoon een artikel te laten bestellen. In het televisieprogramma zijn beelden te zien van deze Eyetracking usabilitytest, waaronder eyetracking video’s en de uitleg hierbij. Voor degenen die geen Fries kunnen spreken of lezen wordt het televisieprogramma (gelukkig) ondertiteld.


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Leuk, ga het programma zeker bekijken Robert-Jan (al dan niet on demand)!

  geplaatst op
 • zo streng is Robert-Jan ook weer niet volgens mij, Marco :)

  geplaatst op
 • Is de herhaling die wordt genoemd niet vanaf 18:00 op het regionale kanaal van Omrop Fryslân?

  geplaatst op
 • Sint Smeding, helemaal juist. De eerste uitzending is om 13.55 uur op Nederland 2, waarna de herhaling om 18.00 uur op het regionale kanaal van Omrop Fryslân. Maar de herhaling is altijd terug te kijken op uitzendinggemist.nl

  geplaatst op
 • @Sint: je hebt gelijk
  Ik zal wanneer de uitzending beschikbaar is op Uitzending gemisteen link toevoegen.

  geplaatst op
 • @Schelte
  Onze reacties hebben elkaar net gekruist.

  geplaatst op
 • Hier zit Omrop Fryslân TV gewoon op de (analoge) kabel, maar het leek me wel even handig om het te melden voor de "Hollanders" onder jullie ;-)

  geplaatst op
 • Leuk! Ben benieuwd naar de uitzending.

  geplaatst op
 • Wat is de stand van zaken vwb online eigenlijk in Friesland?

  geplaatst op
 • Nu we het toch over online webwinkels hebben, Paul van Veenendaal stuurde me toevallig nog deze:
  How do you value an online shop?

  geplaatst op
 • @Marco: Zoals ik de Friese markt op dit moment ervaar wat betreft Internet Marketing dan zitten we nog op het Organic Search niveau. In de praktijk heeft de Noordeling nog niet veel op met SEA, Viral Marketing en andere fancy type Internet Marketing.

  Wel komt e-mailmarketing op dit moment sterk door. Ook het besef dat internet nieuwe markten kan genereren blijkt nu ook steeds meer te gaan spelen.

  Laten we zo zeggen, we zitten hier nog echt op praktisch niveau van Internet Marketing. De interesse is er inmiddels wel, nu nog het daadwerkelijk toepassen.

  Helaas zijn er geen feiten/cijfers bekend over bijvoorbeeld marketing budget en dergelijke in Noord Nederland. Althans, ik heb ze in elk geval nog niet gevonden.

  geplaatst op
 • Inmiddels is de uitzending te zien op Uitzenging gemist

  geplaatst op
 • @Schelte: dank voor de update!

  @Robert-Jan: dank voor de link, heb net gekeken. Erg leuk, was wel blij met de ondertiteling ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: had je geen betere shot kunnen kiezen?
  Ik sta er een beetje typisch op zo.

  geplaatst op
 • Vond het juist wel een heel aardig shot; maar als je een betere hebt, stuur maar door!

  geplaatst op
 • Voor wie het vorige keer heeft gemist. Aanstaande zondag 31 augustus om 14.00 uur wordt een herhaling uitgezonden van het programma over online winkelen in Friesland.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.