Online videotheek

Online videotheek

Het softwarebedrijf Realnetworks lanceert een internet movie-on-demand service. Het project loopt samen met de Amerikaanse topper in filmkanalen, Starz Encore Group, schrijft Forbesnews, en zal als Starz On Demand online komen.

Nadat naast de platenindustrie ook de filmindustrie in de klappen van het illegaal downloaden deelde, biedt deze virtuele videotheek op een legale manier de blockbusters aan. De films zijn zeer goed beveiligd met een nieuwe digital rights management technology om kopi?ren tegen te gaan.

Maar Realnetworks is niet de enige. Vorige maand maakten vijf filmstudio’s uit Hollywood al bekend dat Movielink op de markt zal komen. Dit is ook een online filmleverancier, waar je een een film kan dowloaden voor $5, die maximum dertig dagen op je harde schijf kan blijven staan.

Door deze ingebouwde veiligheid, die er bij de digitale muziek niet bij was, zal de filmindustrie niet hetzelfde lot ondergaan als de platenmaatschappijen.

Bron:
http://www.webjournalistiek.be/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.