Online veiling voor lijfrentes

14 augustus 2003, 03:49

Op 18 Augustus 2003 lanceert Marqes 8 (ING) de directe-lijfrenteveiling.nl. Bij deze online veiling komen de verzekeraars naar de klant toe om te bieden op zijn of haar direct ingaande lijfrente offerte, zodat de klant de hoogste uitkering krijgt.

De komende 10 tot 15 jaar zal een groot aantal lijfrenteverzekeringen en koopsompolissen expireren met een totale waarde van tientallen miljarden euro.s. Het grootste deel van de mensen sluit een direct ingaande lijfrente af om het vrijkomend kapitaal uit te laten keren. Shoppen bij het afsluiten van een direct ingaande lijfrente is absoluut de moeite waard. De uitkeringen voor een direct ingaande lijfrente van een klant kunnen maar liefst tot duizenden euro.s per jaar verschillen tussen verzekeraars.

Normaal gesproken gaat de klant bij een aantal verzekeraars langs, vraagt offertes aan en vergelijkt deze. Niemand heeft natuurlijk tijd om alle verzekeraars te benaderen en te vragen om hun beste aanbieding. Maar door slechts een klein deel van het aanbod in de markt aan te spreken, kiest de klant dan wel de meest gunstige aanbieding die hij of zij kan krijgen? Zou het niet prachtig zijn als we het proces omdraaien en de verzekeraars naar de klant toe laten komen? Dat is juist wat de Directelijfrenteveiling heeft gedaan met een uniek veiling concept.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!