Online Tuesday #50: De echte waarde van virtual reality

Online Tuesday #50: De echte waarde van virtual reality
, Evolve
@bramkoster

Virtual reality is al decennialang de natte droom van elke futurist. En de film Minority Report is niet zozeer beroemd vanwege de acteerprestaties van Tom Cruise, maar vooral vanwege de hippe virtual reality-interface waarmee zijn karakter John Anderton de toekomst in beeld manoeuvreerde (wat vervolgens resulteerde in een houten bal met daarin de naam van het slachtoffer van de future crime gegraveerd, dat dan weer wel). Nu, in 2015, lijken de mogelijkheden echter tastbaarder dan ooit. Facebook lijfde de Oculus Rift in en Google en Samsung maken brillen waarmee je hun mobiele toestellen kunt inzetten voor een virtuele ervaring. Tijd dus om eens goed in de mogelijkheden van VR te duiken. En dat gaan we doen bij Online Tuesday #50, waarbij we gaan kijken naar de potentie van virtual reality in gaming, maar (juist) ook in de zakelijke toepassingen.

Sprekers

  • Daniël Doornink, organisator van Dutch VR Meetup. Daniël zal een introductie geven in de ontwikkelingen op het gebied van virtual reality en op het gebied van de ontwikkeling van toepassingen ervoor.
  • Bart Kok, manager interactieve media bij The Virtual Dutch Men. In zijn verhaal laat Bart een flink aantal toepassingen van virtual reality zien om de reikwijdte van deze technologie te demonstreren.

Een derde spreker op het gebied van virtual reality en gaming wordt naar verwachting later deze week bekendgemaakt.

Inschrijving

De inschrijving opent vandaag om 12.00 uur ('s middags). Dan worden de eerste 200 plaatsen vrijgegeven. Inschrijven kun je hier (vanaf 12 uur dus)!

Ben je te laat en zijn die plaatsen vergeven? Geen probleem! Volgende week op dinsdag 3 maart om 12 uur volgt een (kleinere) tweede ronde van extra inschrijvingen. Dan is het ook pas mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst (zodra de 'normale' inschrijving vol is).

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLEDQ&A Media Group en PostNL.

De events worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren NextailMeasureWorks en Massarius.

Credits afbeelding: David Zhou, licentie: CC BY (Commercieel hergebruik, inclusief aanpassing)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.