Onderzoek: website Eneco verliest, Essent wint

Onderzoek: website Eneco verliest, Essent wint
, Saristos
@saristos

Consumenten kunnen sinds 1 juli 2004 vrij kiezen tussen energie-leveranciers. De websites van alle grote energiebedrijven zijn de afgelopen maanden aangepast om de overstappers binnen te halen. Uit onderzoek, uitgevoerd door internetonderzoekbureau Cemit, blijkt dat de site van Eneco erg onderdoet voor de andere grote leveranciers.

Essent was de winnaar van dit onderzoek dat zich richtte op de kwaliteit van de websites. Eneco bleef achter op interactiviteit, voorlichting en advies. Productinformatie is erg summier. Voorts is op de site geen adviesmodule te vinden die consumenten helpt om hun voordeel te berekenen. Ook kunnen mensen nergens een aanmeld-formulier vinden. Eneco is online duidelijk nog niet klaar voor nieuwe klanten.

Ook op winnaar Essent was toch nog zware kritiek. De pagina’s op de site zijn door de vele afbeeldingen zo groot dat ze alleen goed toegankelijk zijn via een breedbandverbinding. Dezelfde kritiek was er voor Nuon en Delta. In Nederland heeft minder dan 40 procent van de internetters breedband.

Bron:
http://www.nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.