Onder de motorkap van de zoekmachines

Onder de motorkap van de zoekmachines

Het lijkt erop dat Ask Jeeves binnenkort met ExpertRank komt. ExpertRank zou een nieuwe naam zijn voor een reeds bestaande techniek voor het beoordelen van linkstructuren onder de motorkap van Ask Jeeves.

Google doet dit natuurlijk al jaren met PageRank. Iedereen met een website kent PageRank, maar niemand weet de precieze formule. Dit maakt het mysterieus, PageRank maakt Google speciaal.

Het is een beetje als de intel inside stickers op een computer. Niemand die die chip ooit ziet, maar iedereen wil die sticker op z’n computer. Slimme marketing.

Op SearchEngineWatch speculeren ze nog wat verder over het marketen van het deel ‘onder de motorkap’. Denk aan MSN’s Neural Net en Yahoo’s MyRank.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Je kunt op distributed search engine http://www.majestic12.co.uk zelf een pagerank formule samenstellen andere kunnen dan weer met jouw pagerank formule zoeken. Je zou zo ook de formule van andere zoeksystemen kunnen nabootsen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.