Omzet online-reclame naar 1,4 miljard euro

Omzet online-reclame naar 1,4 miljard euro

De Europese markt voor online-advertenties groeit van 793 miljoen euro in 2003 tot 1,4 miljard euro in 2008, zo voorspelt Forrester Research. Dat betekent een gemiddelde groei van 12 procent per jaar.

Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk maken in die volgorde de top-drie uit. Samen zijn ze over vijf jaar goed voor een omzet van 900 miljoen euro aan internetadvertenties. In 2005 maakt de online-omzet 1,5 procent uit van het totale bedrag dat in Europa aan advertenties wordt uitgegeven.

Nederland zal met een verwachte omzet van 26 miljoen euro dit jaar een zevende plek in Europa bezetten. Volgend jaar komt de Nederlandse online advertentiemarkt vervolgens uit op 29 miljoen euro om in 2008 te groeien naar 40 miljoen euro.

Bron:
Forrester Research


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.