Offensief Marktplaats tegen dagbladen

Offensief Marktplaats tegen dagbladen

Intensieve gebruikers van Marktplaats.nl kunnen sinds vandaag hun eigen winkel openen op de veilingsite. Tegen een vast maandelijks bedrag mogen ze maximaal 250 artikelen etaleren. Marktplaats.nl zoekt daarmee de confrontatie met De Telegraaf en Wegener.

‘Een marktplaats op Marktplaats.nl’, zo omschrijft bedrijfsleider Frank Cr?bas de nieuwe dienst. Voor 35 euro per maand krijgen adverteerders een eigen kraampje op het webprikbord waar ze maximaal 250 artikelen kunnen plaatsen,
verdeeld over 10 rubrieken.

Sinds de dienst vanochtend online ging, openden 40 handelaren een eigen winkeltje. Gezamenlijk plaatsten ze meer dan 1500 advertenties. Iedere kraam heeft een beschrijving en, waar mogelijk, een hyperlink naar de eigen site van de adverteerder.

Ruim een kwart van de marktkramen is in handen van autohandelaren. Cr?bas legt uit dat dat geen toeval is. “We werven actief Marktkraam-klanten. Daartoe hebben we een overeenkomst gesloten met Customer Connect. Zij leveren het systeem waarmee 900 autodealers en 6 importeurs hun advertenties online kunnen zetten.”

“Ik zoek de directe concurrentie met AutoTelegraaf en Autotrack van Wegener”, zegt Cr?bas. “Hoe? Door ver onder hun prijs te gaan zitten.”

De Marktplaats-bedrijfsleider spreekt geen verwachting uit over het aantal handelaren dat naar zijn site zal overstappen.

Eerder deze week maakte dagbladuitgever Wegener bekend dat adverteerders binnenkort zowel op papier als op internet gratis kunnen adverteren. Voor het einde van de maand lanceert de uitgever hiertoe de site Kleintjesmarkt.nl. Hierover schreef Planet Multimedia woensdag in het bericht Wegener beconcurreert Marktplaats. De Telegraaf bezint zich nog op haar internetadvertentiebeleid.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

Delen



Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.