NS vernieuwt website

10 juli 2004, 15:56

De Nederlandse Spoorwegen heeft afgelopen week haar http://www.ns.nl/ vernieuwde website gelanceerd en het online dienstenpakket uitgebreid.

Een overzicht van nieuwe functionaliteiten:

– actuele vertrekinformatie van de treinen

– actuele informatie over storingen of werkzaamheden

– reisinformatie naar concerten en evenementen

– reisadvies op maat (Planner Plus, Internationale Treinplanner)

– interactieve spoorkaart van Europa

– online shop

De 70.000 dagelijkse bezoekers van NS.nl zien sinds enkele dagen een andere site dan ze gewend waren. Het spoorbedrijf veranderde de indeling en navigatiestructuur van de site en voegde een mogelijkheid voor persoonlijke instellingen toe.

De nieuwe site maakt een helderder onderscheid tussen het bedrijf NS, particuliere en zakelijke klanten en nationale en internationale reizen. Verder werkt het bedrijf achter de schermen nog aan het integreren van internationale boekingsystemen. Daardoor wordt het op termijn mogelijk vanuit huis kaartjes voor buitenlandse treinreizen te boeken. Parallel daaraan vermindert NS het aantal loketten waar men buitenlandse reizen kan boeken.

Gebruikers van de site kunnen zich gratis registreren voor een te personaliseren site. NS: “Zo kunnen Jaarkaarthouders hier geld-terug-bij-vertraging aanvragen en persoonlijke gegevens wijzigen. Daarnaast kan geoefend worden met de touchscreen-kaartautomaat of mooie skate-, wandel en fietstochten worden gedownload.”

Bronnen:

http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=489184/sc=a570fe

http://www.ns.nl/servlet/Satellite?cid=1086789359955&pagename=www.ns.nl%2FArtikel%2FOverig_www.ns.nl&p=1066220444034&c=Artikel

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!