Nog geen Google Office

Nog geen Google Office

Zojuist hielden Google en Sun een gezamenlijke persconferentie. Uiteraard waren er meteen veel geruchten over wat er dan wereldkundig gemaakt zou worden. Het meest gehoorde gerucht was dat ze met Google Office zouden komen.

Nu blijkt dat Google slechts de distributie van Microsoft Office concurrent OpenOffice voor zijn rekening gaat nemen. Maar dan ligt het natuurlijk wel voor de hand dat daar op termijn een echte MS Office killer van komt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Bij de NOS schijnen ze niet door te hebben wat geruchten zijn en wat nou daadwerkelijk aangekondigt is:

  http://teletekst.nos.nl/?125-01

  geplaatst op
 • Inmiddels hebben ze ook een persbericht uitgegeven. Eigenlijk komt het er op neer dat Google en Sun elkaars producten gaan promoten. Allereerst door optioneel de Google toolbar aan te bieden bij het downloaden van de Java Runtime Environment.

  Verder zou dit ‘only the beginning’ zijn waarbij we in de toekomst voornamelijk moeten denken aan het samenwerken aan OpenOffice. Voorlopig geen nieuws dus van Google/ Sun.

  geplaatst op
 • Zou verwachten dat Google wat betreft Office-achtigen eerder een 'ajax' variant zou gaan pluggen. Dus alles online en geintegreerd met gmail en haar varianten. Misschien dat ze OpenOffice gewoon gaan ombouwen? Zie anders geen bijzondere win-win in die samenwerking.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.