NMa waarschuwt energiebedrijven

18 juni 2007, 09:00

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vindt dat de websites van energiebedrijven niet volledig genoeg zijn. Vooral de informatie over opzegvergoedingen, die moeten worden betaald bij het opzeggen van contracten moet veel beter. De NMa onderzocht 32 websites (pdf) van energieleveranciers.

Bestuursvoorzitter Kalbfleisch: “We vinden uniforme en volledige prijsvermelding, zoals nu ook in de reisbranche wordt afgedwongen, een belangrijke pijler in het herstel van het consumentenvertrouwen in de energiemarkt.” De energiebedrijven krijgen van de NMa nog een week of drie de tijd om hun websites te verbeteren. Daarna volgen mogelijk maatregelen. In het persbericht lezen we verder:

“Wel is door de toegenomen complexiteit op de energiemarkt de correctheid en volledigheid (van de websites) iets afgenomen. Deze complexiteit wordt veroorzaakt doordat meerdere soorten producten zoals vaste prijs contracten worden aangeboden. Ook wordt via meer wederverkoopkanalen energie aangeboden.”

Via: nu.nl

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

  ra quist

  ik vind niet dat een vrije markt is in van energie in Nederland.

  ik ben nu een paar keer verhuisd en wil eigenlijk niks meer met eneco van doen hebben maar dat lukt niet omdat eneco bijna overal

  hun buizen hebben lopen en altijd transportkosten enzo moet betalen.

  en dan betaal je ook transportkosten bij de leverancier die je wilt kiezen. dubbel op dus.

  ik zei tegen eneco van nou dan ga ik naar een ander maar hij zei doodleuk dat wij dan toch bij hun aangesloten bleven voor overige kosten.


  16 oktober 2007 om 06:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!