NMa waarschuwt energiebedrijven

NMa waarschuwt energiebedrijven

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vindt dat de websites van energiebedrijven niet volledig genoeg zijn. Vooral de informatie over opzegvergoedingen, die moeten worden betaald bij het opzeggen van contracten moet veel beter. De NMa onderzocht 32 websites (pdf) van energieleveranciers.

Bestuursvoorzitter Kalbfleisch: “We vinden uniforme en volledige prijsvermelding, zoals nu ook in de reisbranche wordt afgedwongen, een belangrijke pijler in het herstel van het consumentenvertrouwen in de energiemarkt.” De energiebedrijven krijgen van de NMa nog een week of drie de tijd om hun websites te verbeteren. Daarna volgen mogelijk maatregelen. In het persbericht lezen we verder:

“Wel is door de toegenomen complexiteit op de energiemarkt de correctheid en volledigheid (van de websites) iets afgenomen. Deze complexiteit wordt veroorzaakt doordat meerdere soorten producten zoals vaste prijs contracten worden aangeboden. Ook wordt via meer wederverkoopkanalen energie aangeboden.”

Via: nu.nl


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

 • ik vind niet dat een vrije markt is in van energie in Nederland.
  ik ben nu een paar keer verhuisd en wil eigenlijk niks meer met eneco van doen hebben maar dat lukt niet omdat eneco bijna overal
  hun buizen hebben lopen en altijd transportkosten enzo moet betalen.
  en dan betaal je ook transportkosten bij de leverancier die je wilt kiezen. dubbel op dus.
  ik zei tegen eneco van nou dan ga ik naar een ander maar hij zei doodleuk dat wij dan toch bij hun aangesloten bleven voor overige kosten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.