Nieuwssites plat na aanslagen in Londen

8 juli 2005, 04:51

Aantal pageviews NU.nl (bron: Arnostat)

De aanslagen in Londen hebben gisteren voor grote drukte gezorgd op de Nederlandse nieuwssites. Internetgebruikers gingen massaal op zoek naar nieuws over de aanslagen waardoor sites van de Telegraaf, de NRC en de Volkskrant enige tijd uit de lucht waren. Ook de site van Nu.nl lag er een tijdje uit. De website kreeg rond het middaguur 1.300 aanvragen per seconden te verwerken en registreerde gedurende de hele dag maar liefst 9,97 miljoen pageviews (een nieuw record).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  De Mol

  Ben ook benieuwd naar het verkeer dat BBC News te verwerken heeft gekregen. Die hebben natuurlijk normaliter al veel meer verkeer, maar ik denk dat dat in elk land gisteren ook wel de meest geraadpleegde buitenlandse bron was.


  8 juli 2005 om 05:23
  Lammert Postma

  Wat juist ook opvallend is, is dat ook websites als Technorati en Flikr overspoelt worden met informatie/zoekopdrachten.

  In de New York Times stond een interessant artikel over het feit dat zelfs oude media, zoals de BBC en CNN afhankelijker worden van de input van citizen journalism.

  Dan Gillmor, founder of Grassroots Media, which promotes what it calls “citizen journalism,” said “There was a cliché that journalists write the first draft of history. Now I think these people are writing the first draft of history at some level, and that’s an important shift.”

  bron: New York Times


  8 juli 2005 om 07:16
  De Mol

  @Lammert: Ja, de BBC riep de internetlezers zelfs meteen op om foto´s in te sturen.


  8 juli 2005 om 07:18
  Lammert Postma

  De volkskrant opent op de voorpagina ook met een foto van Alexander Chadwick, een passagier die een foto heeft genomen met zijn telefoon terwijl hij en zijn medepassagiers worden geëvacueerd uit de metro.


  8 juli 2005 om 07:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!