Nieuwe trend: audioblogging

Nieuwe trend: audioblogging
, Saristos
@saristos

Webloggers die vanaf hun mobiele telefoon met camera foto’s op hun site zetten, kenden we al. De ‘nieuwste trend’ is om audiobestanden online te zetten.

Tot voor kort was het simpel. Je had webloggers: mensen die met een zekere regelmaat iets op hun site publiceerden. Binnen de wereld van webloggers kon je dan wel weer onderscheid maken tussen verschillende genres (zoals lifelogs en linkdumps), maar het bleef overzichtelijk.

De laatste tijd zijn twee nieuwe vormen van webloggen in opkomst die het webloglandschap iets gecompliceerder maken. Het begon met mobloggen (mobiel webloggen). Mobloggers blijven niet achter hun computer zitten, maar gaan op pad en fotograferen wat op hun weg komt. De foto’s publiceren ze vervolgens - het liefst direct met behulp van hun mobieltje met ingebouwde camera - op hun weblog.

De nieuwste loot aan de stam van webloggers is nu volgens CNet audioblogging. “Daarbij worden audioclips gepubliceerd naast of in plaats van de teksten”, legt CNet uit. Er zijn al diverse diensten waarvan de audioblogger gebruik kan maken: audblog en ManyWhere Moblogger.

Grootste struikelblok voor de mobiele audioblogger is op dit moment de slechte geluidskwaliteit van een via de mobiele telefoon ingesproken bericht. Daar staat tegenover dat het met geluid makkelijker is om emoties over te brengen. Smilies en teksten als ‘ROTFL’ zijn niet langer nodig. “Ik denk dat audioblogs een veel intiemere ervaring voor het publiek bieden”, vertelt audioblog-pionier Jason Killingsworth aan CNet.

Overigens is audiobloggen niet helemaal nieuw. De Nederlandse weblogger en tv-bekendheid Wim de Bie (hoofdredacteur van Bieslog) plaatst al geruime tijd audiofragmenten op zijn weblog.

Bron: Webwereld


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Via mangold.nl lees ik net over audioblog.com, een service voor audioblogs die vanaf mei 2004 beschikbaar is:
    http://www.audioblog.com/

    geplaatst op
  • tja.. next video bloggen.. duh!! erg voorspelbaar dit allemaal. Bandbreedte gaat omhoog, dus audio / video wordt ingezet om bezoekers te bereiken. Vervolgens als het nieuwe eraf is, zal men toch weer terug gaan naar de gewone tekst, mede omdat audio bloggen simpel weg bezoekers zal wegjagen. I-net is voor quick info, en luisteren naar een bericht, kost meer tijd dan scannen van tekst.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.