Nieuwe meting Nederlandse internetgebruik

Nieuwe meting Nederlandse internetgebruik

TeleCity, een Europese aanbieder van Internet Data Center-diensten met een vestiging in Amsterdam, heeft een meting uitgevoerd van het Nederlandse internetverkeer.

De dagelijkse pieken in het internetverkeer liggen rond 17.00 en 21.00 uur, en niet - zoals vaak gedacht - onder werktijd. De plotselinge stijging rond 17.00 uur betekent volgens de onderzoekers dat veel werknemers nog snel even hun e-mail (inclusief priv?-gebruik) checken, file-informatie zoeken en de financi?le-beurspagina’s raadplegen alvorens naar huis te gaan.

Het wezenlijke hoogtepunt in internetverkeer ligt rond 21.00 uur, wat simpelweg betekent dat op dat tijdstip de meeste Nederlanders online zijn. Tot middernacht ligt het internetverkeer hoger dan het gemiddelde onder werktijd. TeleCity verbindt hieraan de conclusie dat het wereldwijde web in toenemende mate het domein wordt van de thuisgebruiker. Na 22.00 uur is sprake van een gedoseerde daling, maar ook in de nachtelijke uren wordt er nog veel ge-internet.

Het dieptepunt ligt rond 06.00 uur, bij het aanbreken van de dag, terwijl daarnaast ook rond 18.00 uur (etenstijd) een lichte daling optreedt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de statistieken van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) te analyseren. De AMS-IX is een technisch concept waarbij tientallen providers via een glasvezelnet met elkaar verbonden zijn, zeg maar een internet-verkeersknooppunt, en is essentieel voor de werking van internet.

Bron:
http://www.breekpunt.nl/


Aardig is om de cijfers van Nielsen//Netratings er eens naast te leggen:

Nielsen//NetRatings, Augustus 2002

Hieruit blijkt dat het gebruik van Internet overdag duidelijk hoger ligt dan ‘s avonds. Daarbij moet worden opgemerkt dat de cijfers van augustus 2002 zijn en gelden voor het internetgebruik wereldwijd. De verschillen met de recente cijfers van TeleCity zijn echter opmerkelijk!?


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.