Nieuw! Tiny Orca

3 januari 2013, 13:59

Maak kwalitatief hoogwaardige apps zonder programmeerkennis

In de rubriek “Nieuw!” besteden we aandacht aan Interessante start-ups, websites, projecten, producten en diensten. Met vandaag aandacht voor Tiny Orca, een tool die het vormgeven, opvullen en bijhouden van je eigen app kinderspel maakt.

Jelto van Nieuwburg en Caspar van Sliedregt, waar moeten we jullie van kennen?

We zijn al jarenlang actief in de muziekindustrie met de verschillende labels zoals deCDPerserij.nl en DiscPrint.com. Begonnen met alleen het persen van cd’s en dvd’s, maar door de jaren heen hebben we ons dienstenpakket uitgebouwd met diverse marketinginstrumenten voor onze klanten. Ons klantenbestand is daarom heel divers; van kleine bands en platenlabels tot aan het Van Gogh Museum en Unilever.

TinyOrca.com leer je waarschijnlijk nu pas kennen; medio februari gaan we namelijk pas écht live, maar onze eerste app staat al in de Itunes en Android stores! Caspar is Manager Sales & Service, Jelto is als directeur verantwoordelijk voor de strategie en verdere ontwikkeling van Tiny Orca.

Wat is het idee achter Tiny Orca?

Met Tiny Orca maken klanten eenvoudig, snel én voordelig een eigen app, zonder programmeerkennis. Wij onderscheiden ons door de kwaliteit van de software, de gebruiksvriendelijkheid en de lage kosten. Een goede app hoeft namelijk géén tienduizenden euro’s te kosten!

Tiny Orca is niet de ‘zoveelste’ appcreator. Wij hebben namelijk zelf een modulair systeem ontwikkeld waardoor klanten kunnen voortborduren op de basis die wij hebben staan. Zo heeft ons designteam de tijd genomen om de grafische interface van de grond af op te bouwen. Het resultaat is een zorgvuldig en bijzonder ontwerp. Maar klanten kunnen ook hun eigen design in de app verwerken en eigen toepassingen ontwikkelen. Hosting, onderhoud en uploaden naar de app stores wordt gewoon door ons geregeld. Klanten krijgen zo een prachtige tool in handen om beter contact te maken én te houden met hun klanten, fans en/of doelgroepen.

Door samen te werken met en goed te luisteren naar onze klanten, bouwen we gezamenlijk aan een platform dat voordelen oplevert voor ons allemaal. Het idee verschilt in wezen niet veel van onze oorspronkelijke business; net als bij een cd of dvd productie, voorzien wij de klant van het medium en zorgen zij zelf voor de content.

Waarom zijn jullie met dit initiatief gestart?

Simpelweg omdat klanten het aan ons vroegen. Voor een aantal klanten doen wij namelijk al veel meer dan alleen het persen van cd of dvd’s. We zijn daarom eerst op zoek gegaan naar partijen die snel en voordelig apps ontwikkelen én ervaring hebben met verschillende soorten klanten. We kwamen er al snel achter dat je óf veel geld kwijt was óf een app kreeg met slecht functionerende software en een belabberd design. Toen zijn we gaan overwegen om zelf te investeren in een goed systeem. Hoe langer we daar over na dachten hoe logischer de stap werd.

Wat natuurlijk ook mee speelt is dat wij als organisatie willen blijven groeien en dat dit steeds lastiger zal worden in de krimpende cd/dvd industrie. Uiteindelijk hadden we zoveel gave ideeën die we ook daadwerkelijk konden uitvoeren, dat we gewoon verliefd werden op de mogelijkheden die het platform Tiny Orca ons en onze klanten zou geven. Het geloof in dit concept is dan ook ze sterk, dat we alleen met eigen geld van start zijn gegaan.

We hebben voor Tiny Orca direct twee speerpunten vastgesteld. Ten eerste moest het ontwikkelteam een platform creëren dat flexibel genoeg is om zich in de toekomst aan te kunnen passen aan de sterk veranderende mobiele markt. Tiny Orca mag dus nooit ‘af’ zijn. Het tweede speerpunt is onze service; we willen de meest klantgerichte SAAS (Software As A Service) organisatie worden die er in Nederland is. Daar zijn we nog niet, maar het helpt natuurlijk wel dat we met onze andere labels al meer dan 10.000 klanten hebben mogen bedienen.

Welke marketingfacts kun je ons geven?

We hoeven niemand meer te vertellen hoe groot mobiel nu al is, maar wist je bijvoorbeeld dat …

 • 73% van de Nederlandse organisaties aangeeft, dat zij op z’n minst aan het nadenken zijn over het gebruik van op maat gemaakte mobiele applicaties (Symantec, State of Mobility Survey 2012).

 • Daarentegen heeft op dit moment slechts 4% van de MKB ondernemers een mobiele website en slechts 2% een mobiele applicatie (DTG, oktober 2012)!

 • Om aan te geven dat wij in Nederland nog flinke stappen hebben te maken; 24% van het MKB in de UK heeft reeds een mobiele website (OnePoll, juli 2012).

Het gat tussen vraag vanuit de consumenten en het aanbod vanuit bedrijven is dus enorm. Genoeg redenen dus voor ons om hier in te springen; ook omdat er nog veel onwetendheid heerst over het gebruik en de toepassing van apps versus mobiele websites.

Waar staat Tiny Orca over een jaar?

Eind 2013 zijn er met behulp van Tiny Orca 500 unieke apps gepubliceerd en zijn we de miljoen app downloads gepasseerd. Daarnaast hebben we onze eerste stappen gezet buiten Nederland; hier zijn we al over in gesprek met diverse partijen. Toegegeven, het is nog een beetje een droom, maar we slapen zeker niet, kijk zelf maar op TinyOrca.com.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Sebastiaan Nagel en Jelto van Nieuwburg

  Beste Tim,

  Bedankt voor je feedback.

  Zoals je al aangeeft zijn dit grote projecten die enorm veel tijd, geld en mankracht vergen. We zijn twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van ons platform en beseffen ons maar al te goed dat we ‘er’ nog niet zijn. Sterker nog, Tiny Orca zal nooit ‘af’ zijn omdat we blijven doorontwikkelen. Je stelling dat er nog een lange weg te gaan is, klopt dus 😉

  Om je krachttermen te onderbouwen gebruik je een tweetal argumenten waarop wel enige kanttekeningen geplaatst moeten worden.

  Ten eerste werken de apps die met Tiny Orca ontwikkeld worden uitstekend op iOS 5 en 6 (iPhone 4 en 5 en de iPad). Ons systeem is daarnaast gebouwd voor het Android 2.2/2.3 besturingsysteem (54% marktaandeel). Hier zouden onze apps foutloos moeten werken. Tiny Orca is nog niet gebouwd voor de nieuwste Android besturingsystemen, maar we zijn druk doende om dit te optimaliseren.

  Wat betreft je andere punt; op de hierboven genoemde platformen zijn we geen dode links tegen gekomen. Omdat we feedback goed kunnen gebruiken om ons platform nog beter te maken, zijn we dus erg benieuwd naar jouw bevindingen. Je kunt een mailtje sturen naar info@tinyorca.com of bellen met onze klantenservice: 0228 350 880.

  Met vriendelijke groet,

  Sebastiaan Nagel en

  Jelto van Nieuwburg


  8 januari 2013 om 09:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!