New York Post House reclamestunt van Nike?

New York Post House reclamestunt van Nike?

New York Post House


Recentelijk is in de VS de website (en krant?) New York Post House gelanceerd. Het is een persiflage op de New York Post. De NYPH doet sterk denken aan Adweak, een persiflage op USA Today. De website bevat artikelen waarin met een knipoog wordt geschreven over politiek, entertainment en grote adverteerders. Zo is er vandaag een artikel te lezen over Nike’s ambitie om de Swoosh op de maan te projecteren (via: Adrants).

Vrijdag wordt bekend gemaakt wie of wat er achter de site zit maar het zal me niet verbazen dat dit Nike zelf is. Iemand een idee?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Geinig, leuke vorm van guerilla marketing. Mits het goed wordt uitgevoerd dan. In Nederland is sinds een half jaar de site www.ongelooflijkmaarwaar.nl in de lucht - een soortgelijke krantpersiflage. Dit betreft een actie van Nissan, maar de relatie met Nissan ligt er dermate duimendik bovenop dat het effect volledig doodslaat.

    De New York Post House-site is overigens wel te flauw en banaal voor woorden. Ik weet niet of ze dat nou wel de juiste aanpak is, wie er ook achter zit. Of zou de humor in Amerika toch dusdanig anders zijn dan in Europa dt het daar wel kans van slagen heeft?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.