NationaleVacaturebank kaapt domeinnamen concurrenten

24 oktober 2004, 15:23

Vorige week werden vrijwel tegelijkertijd twee nieuwe banensites met grote ambities gelanceerd. De sites TotalJobs (Reed Business) en MegaJobs (van de oprichters van JobNews) willen beide de strijd aangaan met bestaande grootmachten als Monsterboard en NationaleVacaturebank.

Van veel paniek lijkt bij die laatste vooralsnog nog niet veel sprake. W?l van nuchtere – of slinkse? – ondernemersgeest. Prompt werden namelijk de domeinnamen total-jobs.nl en mega-jobs.nl geregistreerd, en die verwijzen inmiddels doodleuk naar, inderdaad, NationaleVacaturebank.nl.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Nico

  In het anp-bericht: Een van de oprichters van Megajobs.nl noemt het initiatief van VNU “opmerkelijk en onwaardig”.

  Yellowmind, het bedrijf achter mega-jobs heeft zelf www. totaljob.nl gekaapt 🙂


  25 oktober 2004 om 12:03
  media

  ANP-bericht? Nu begrijp ik ook waar Planet de informatie vandaan heeft. Vraag me wel af wie nu het persbericht heeft verstuurd en naar aanleiding waarvan.

  Voor de volledigheid hierbij het ANP-bericht:

  De Nationale Vacaturebank.nl heeft vorige week twee domeinnamen geregistreerd die vrijwel identiek zijn aan die van twee nieuwe, concurrerende vacaturesites. Een woordvoerder meldde maandag dat dit is gebeurd op initiatief van informatieconcern VNU.

  VNU is sinds kort eigenaar van de grootste online vacatureverzameling. Een week geleden kondigde uitgeefconcern Reed Elsevier aan dat het met totaljobs.nl marktleider wil worden in de digitale vacaturemarkt. Twee dagen later registreerde Nationale Vacaturebank.nl de domeinnaam total-jobs.nl.

  Ook werd het domein mega-jobs.nl vastgelegd dat weer lijkt op megajobs.nl, een vacaturewebsite die vorige week ook beloofde binnen enkele weken de grootste van Nederland te zijn. Bezoekers van mega-jobs.nl en total-jobs.nl kwamen automatisch terecht op de internetpagina van de Nationale Vacaturebank.

  VNU laat desgevraagd weten dat het geen “kwade bedoelingen” heeft. De links zijn maandag inactief gemaakt. “Deze domeinnamen horen bij de concurrentie. Het was bedoeld om te laten zien dat we scherp zijn en blijven.”

  Een van de oprichters van Megajobs.nl noemt het initiatief van VNU “opmerkelijk en onwaardig”. Hij constateert dat de domeinnaam die het concern registreerde wel heel erg lijkt op de gedeponeerde merknaam. Megajobs vertrouwt er op dat VNU het domein overdraagt.

  Het moddergevecht tussen de vacaturesites lijkt te zijn begonnen.


  25 oktober 2004 om 12:14
  Roy de Feber

  Bij onze Telecomsite.nl is het ook gebeurd. Telecom-site.nl is van Bellen.com ;(


  27 februari 2005 om 19:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!