MSN komt met Live Labs

MSN komt met Live Labs

In de serie nieuwtjes van de MSN Search Champs vandaag de oprichting van Live Labs. Live Labs is een samenwerking tussen MSN en MS Research dat zich richt op onderzoek t.b.v. internetproducten. Samenwerking tussen productontwikkelaars van Windows Live en onderzoekers van MS Research moet leidden tot snelle ontwikkeling van vele innovaties en prototypes (vaak pre-beta).

Daarnaast wordt een programma opgezet waarbij tools en search data beschikbaar wordt gesteld aan universiteiten voor onderzoek. Het gaat hier om het zelfde type data dat ook aan de overheid is gegeven en wat een heftige discussie over privacy opriep.

De focus bij dit onderzoek ligt grotendeels op het vergaren van informatie uit community-intelligenge. Live Labs zal in de lente met de eerste prototypes komen.

Inmiddels is er ook al een aankondiging
nog een aankondiging
en een lijst met onderzoekers

Later deze week meer info van de Search Champs: Info over MSN’s veilingsite Windows Live Expo en aankomende verbeteringen/uitbreidingen van Windows Live Local.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.