MSN is razend populair bij jongeren

MSN is razend populair bij jongeren

Het communicatiesysteem MSN Messenger is razend populair onder jongeren. Zo`n 4 miljoen Nederlandse gebruikers hebben dagelijks 22 miljoen gesprekken via het chatprogramma van Microsoft; 55% hiervan is jonger dan 25 jaar.

‘Het voortdurend verbonden zijn met je vrienden, de intimiteit van een thuis en de mogelijkheid om een persoonlijk tintje te geven’ zijn de factoren die volgens Carl Rohde verantwoordelijk zijn voor het succes van MSN. Rohde is trendwatcher en hoogleraar massacommunicatie en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Met het MSN programma kunnen gebruikers gesprekken voeren met familie, kennissen, collega`s en vrienden: de zogenaamde buddies. Gemiddeld heeft een MSN-gebruiker zo`n 49 buddies in zijn contactlijst staan.

Marketing-manager Marc Hoenke van MSN-Nederland stelt dat het programma al vaker wordt gebruikt dan sms-diensten op mobiele telefoons. Volgens Joost Nienhuis, landelijk manager van MSN, zal het programma binnen enkele jaren meer worden gebruikt dan e-mail.

Bron:
Algemeen Dagblad


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • MSN Messenger is verreweg de populairste instant messenger in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Nielsen/Netratings. Bijna 27 miljoen Europeanen gebruikten Messenger in de maand januari. Gemiddeld spendeerden zij drie uur aan chatten in dizelfde maand. Als tweede eindigde AOL IM met bijna 10 miljoen gebruikers. Maar zij chatten nog geen twee uur.

    Lees verder:
    http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=254476

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.