MS werkt aan computer voor analfabeten

MS werkt aan computer voor analfabeten
, Daisycon

Goed nieuws voor iedereen die van strips houdt of gewoon écht niet kan lezen: Microsoft werkt aan een computer voor analfabeten. Het onderzoekscentrum van de softwarereus in India probeert daar ongeschoolde vrouwen achter de PC te krijgen, een niet eenvoudige taak zo ontdekten de onderzoekers.

Eerst kwamen ze erachter dat de meeste ongeschoolde vrouwen geen PC hadden, goh, wat een verrassing. Maar ook de gratis PC snapten de vrouwen in eerste instantie niet. “If you go to them and say, ‘I’ll give you a PC,’ they have no clue what the hell you are talking about,” aldus een van de onderzoekers. Ook niet verwonderlijk als je er nog nooit een gezien hebt. Pas na het tonen van video’s werd het duidelijk dat je toch wel wat met een PC kunt…

Het gebruik van plaatjes leverde ook al problemen op. Zo werd aan vrouwen die werk zochten, volgens het artikel in de USA Today, een foto van de vuile vaat vertoond. De vrouwen snapten dat er afgewassen moest worden, maar niet dat er een baan als afwassser vacant was. Met het tonen van tekenfilmpjes of strips werd het wel duidelijk.

Waarom de dames nou perse een PC moesten hebben en niet gewoon een TV, is mij niet geheel duidelijk, maar het is in ieder geval goed dat Microsoft ook in de wat minder ontwikkelde landen aan de slag gaat met dit soort initiatieven.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.