• Mobile
  wordt gesponsord door

Mobiledataplatform.nl: portal voor mobiele professionals

Mobiledataplatform.nl: portal voor mobiele professionals

Pocketinfo lanceerde gisteren een site voor en door mobiele professionals: Mobiledataplatform.nl. De site moet volgens Pocketinfo een portal worden voor professionals en bedrijven die zich bezig houden met mobiele data-oplossingen.

Uit het persbericht: ‘Bedrijven die op zoek zijn naar een mobiele oplossing vinden op Mobiledataplatform.nl een goed overzicht van de aanbieders en oplossingen die in de markt beschikbaar zijn. Ook kunnen leveranciers van mobiele oplossingen op Mobiledataplatform.nl hun oplossingen presenteren.’

Een redactie zal zorgen voor dagelijkse nieuwsupdates, producttesten en reportages, en er wordt ook geblogd. Op de site staat te lezen (over ons): ‘Mobiledataplatform.nl stelt zich tot doel om […] professionals met onafhankelijke berichtgeving op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de mobiele industrie.’

Wouter Neyndorff, mede-oprichter van Pocketinfo BV: ‘Met Pocketinfo.nl bereiken we dagelijks duizenden consumenten en prosumers die geïnteresseerd zijn in mobiele technologie. We weten dat veel van onze bezoekers werkzaam zijn bij mobiele operators, toestelfabrikanten, distributeurs en ontwikkelaars van mobiele data-oplossingen. Wij maken het aanbod transparant en bieden mensen de mogelijkheid om vrijblijvend advies en ervaringen van professionals in te winnen via het discussieforum.’

Bedrijven die mobiele data-oplossingen aanbieden kunnen op Mobiledataplatform.nl een profiel aanmaken om hun producten en diensten presenteren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Interessant initiatief, succes Wouter!

  Doet me overigens een beetje denken aan Marqit Mobility (destijds in de markt gezet onder de naam Wishumobile). Hoe staat het daar eigenlijk mee?

  geplaatst op
 • Dank je Marco voor deze uitnodiging tot reactie, Mobilitymarqit is springlevend!
  Zoals je zegt, het Mobiledataplatform lijkt een beetje op onze site, maar gaat meer over nieuws en ontwikkelingen waarbij wij juist echt ondersteuning bieden bij het hele proces van oriëntatie en selectie. Bijvoorbeeld via de library van white papers over business cases, de oriëntatietest of selectietraject.

  Verder organiseren wij op 31 januari 2008 het 5e Nationaal Mobility Event (http://www.mobilityevent.nl), het grootste evenement in Nederland over mobiele data oplossingen. Het thema is 'MO2, de mobiele maatschappij onderweg naar morgen' en gaat over de duurzaamheid van mobiele oplossingen. Keynote is Roel Pieper die met zijn Road Group een interessante visie ontwikkelt over juist dit vraagstuk. Daar zullen ook de resultaten van het jaarlijkse Nationale Mobility Onderzoek (uitgevoerd door Marqit Research) worden gepresenteerd.

  Dus om terug te komen op je vraag: het gaat goed!!

  geplaatst op
 • Ik denk dat er wel wat raakvlakken zijn zoals een library van whitepapers die ook bij ons in opbouw is. Toch benaderen wij het meer van de content kant en Marqit meer van de consultancy (lees: actieve begeleiding) kant. Daarnaast zijn wij meer gefocused op de opbouw van een interessante en levende community.

  geplaatst op
 • Met Pocketinfo heeft Wouter eerder laten zien de dynamiek rond communities te begrijpen. Interessant aan de doelgroep van Pocketinfo is de mix van consumenten en professionals (of de dunne scheidslijn daartussen). Mobiledataplatform lijkt me bijna een logisch vervolg op Pocketinfo. Veel succes Wouter!

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit.
  Zal het in de gaten houden en binnenkort eens uitgebreid doornemen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.