Mobiele netwerken overbelast na stroomuitval

Mobiele netwerken overbelast na stroomuitval

De grote stroomstoring in de VS heeft ervoor gezorgd dat mobiele netwerken overbelast raakten. Het internetverkeer kende slechts een dipje.

Vele miljoenen Amerikanen kregen donderdag te maken met een omvangrijke stroomstoring in het noordoosten van de VS. Hierdoor ontstond grote chaos. De ict-industrie lijkt niet zwaar te zijn getroffen door alle problemen.

De meeste moeilijkheden ontstonden bij mobiele telco’s. Deze zagen het mobiele telefoonverkeer tijdens de storing flink pieken, waardoor de netwerken overbelast raakten. Hierna zochten getroffenen hun heil bij de vaste lijn.

Het internetverkeer blijkt nauwelijks last te hebben ondervonden. AOL Time Warner meldt een kleine daling van het aantal ingelogde leden tijdens de uitval van 2,4 miljoen naar 2,1 miljoen. Van de ict-bedrijven is het IBM een van de voornaamste getroffenen.

Wat precies de oorzaak van de storing is, is nog onduidelijk. Speculaties dat deze iets te maken zou hebben met de uitbraak van de Blaster-worm, worden door kenners afgewimpeld.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.