Misbruik van domeinregistraties

30 juli 2003, 12:01

Recentelijk heeft SIDN klachten ontvangen over mogelijk misbruik van de Whois-gegevens zoals voor direct marketing activiteiten. Op dit moment onderzoekt SIDN deze klachten en indien deze gegrond blijken, zal SIDN niet schromen op te treden.

De laatste tijd heeft SIDN veel voorlichting verstrekt over het juiste gebruik van de Whois. Ook heeft SIDN de nodige maatregelen getroffen om de Whois-gegevens tegen misbruik te beschermen. SIDN vindt het onacceptabel dat de Whois wordt gebruikt voor andere doeleinden dan aangegeven in de WBP-regeling.

Indien SIDN op de hoogte gesteld wordt van mogelijk misbruik van de Whois, de Whois wordt gebruikt voor bijvoorbeeld direct marketing, zal SIDN de klachten grondig onderzoeken. Daarbij zullen de betrokken partijen uiteraard gehoord worden. Bij bewezen misbruik zal SIDN optreden tegen de misbruikers.

SIDN is overigens niet het instituut waar u terecht kunt wanneer u klachten heeft over bijvoorbeeld spam die u ontvangt. Wanneer u echter een sterk vermoeden hebt dat een partij de Whois-gegevens van SIDN gebruikt voor illegale doeleinden, stel dan SIDN op de hoogte (via [email]juridisch@sidn.nl[/email]).

Bron:

http://www.domain-registry.nl/sidn/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!