Ministerie EZ stelt werkgroep breedband in

5 februari 2004, 09:04

Het ministerie van Economische Zaken stelt een werkgroep breedband in. Die werkgroep moet onder meer gaan uitzoeken of snelle glasvezelverbindingen naar ieder huishouden wel zo zinvol zijn.

Amsterdam en Den Haag lopen al langer rond met plannen in die richting, maar er zijn grote twijfels over de haalbaarheid van ‘fiber to the home’.

De werkgroep breedband wordt ingesteld omdat daar bij verschillende marktpartijen behoefte aan is, zo bevestigt woordvoerder Hans Jacobs van Economische zaken. In de werkgroep nemen drie mensen zitting: Roel Pieper (ex Raad van Bestuur Philips en tegenwoordig deeltijd hoogleraar e-commerce aan de Universiteit Twente), oud-TNO directeur Wim Zegveld en burgemeester Deetman van Den Haag.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Zie ook:

Vaste telefoonaansluiting verliest terrein

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    at

    Tja. Pieper zit er weer bij. Sorry met alle respect maar na het debacle met rekeningrijden en het misgokken bij het mobilityplatform nu weer een herkansing bij de werkgroep breedband? Nou daar ben je als breedbandgebruiker lekker mee. Even wat feiten op een rij. De infrastructuur van de KPN is voor belangrijk deel al te smal en te gedateerd. Het distributienetwerk van de kabelmaatschappijen gaat iets langer mee maar zal met het groeiende aanbod aan themazenders, ITV en breedbandinternet tussen de 4 en 6 jaar bandbreedte te kort komen. Wat is er nou verstandiger als er een universele glasvezel infrastructuur zou worden gelegd waar teleconmaatschappijen, kabelmaatschappijen, beveiligingsbedrijven etc. hun diensten over kunnen aan bieden. En dan tot de meterkast. De rest kan draadloos. De KPN wilde daar een eentweetje met kabelmaatschappijen voor maken maar dat lijkt ons niet in het belang van de consument. Hoe open kan een markt zijn en hoe blij zullen de opta’s en de NMA’s zijn met een onafhankelijk netwerk. Met alle respect, heeft de Overheid uberhaupt een commisie nodig en als die er dan komt hebben wij dan behoefte aan de eigenzinnige overgewaardeerde kennis van ene meneer Pieper die het niet echt op heeft met ‘fibe to the home’ zonder toepassingen!? Driewerf neen.


    6 februari 2004 om 10:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!