Met Esther Vergeer op zoek naar haar nieuwe gouden medaille

Met Esther Vergeer op zoek naar haar nieuwe gouden medaille

Presentator Lars Sørensen gaat dit keer op pad met Esther Vergeer. Sportvrouw, ondernemer en op zoek naar invulling van haar ambities en carriere na een enerverende sport carriere. Wat is haar nieuwe gouden medaille?

Esther is één van de meest succesvolle Nederlandse sporters in de geschiedenis. Op 12 februari 2013 beëindigde ze haar tenniscarriere. Ze is op dit moment werkende aan haar 2e carrière.

Esther won zeven keer goud op de Paralympische Spelen en is 13 keer opeenvolgend ranglijstaanvoerster geweest tijdens haar tenniscarrière. Ze beëindigde haar succesvolle carrière na een reeks ongeslagen wedstrijden in het enkelspel van 470. De Woerdense is nu directeur van haar eigen foundation (Esther Vergeer Foundation) en stimuleert daarmee sportdeelname van kinderen en jongeren met een handicap.

Haar leiderschapsrol krijgt steeds meer vorm in activiteiten rond de sport. Zo is Vergeer directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam. Ze zet zich in door het delen van haar ervaringen met andere sporters in haar functie als adviseur van NOC*NSF (Paralympic Team NL), en houdt ze, nationaal en internationaal, veel presentaties in het bedrijfsleven. Daarnaast volgt ze nu een master studie international sports management aan het Johan Cruyff Instituut.

Haar missie is om mensen (met en zonder beperking) het beste uit zichzelf te laten halen. Door middel van al haar activiteiten zal zij hiertoe een steentje bijdragen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.