Merknaam Daewoo verdwijnt uit Europa

Merknaam Daewoo verdwijnt uit Europa

Negen jaar nadat de Zuid-Koreaanse autoproducent Daewoo zijn auto’s in West-Europa introduceerde, verdwijnt de merknaam. De eigenaar van het automerk, het Amerikaanse General Motors (GM), wil zijn merknaam Chevrolet op de auto’s zetten, zoals in Oost-Europa al gebeurt.

Dit meldde de Duitse krant Handelsblatt vanmorgen. GM wil van Chevrolet een “wereldmerk” maken. Het Amerikaanse concern werd in 2002 de grootste aandeelhouder van Daewoo, toen het een belang van 44,6 procent nam in de op twee na grootste autofabrikant van Zuid-Korea.

Via:
http://spitsnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Goeie actie van Daewoo!

    Chevrolet klinkt gewoon veel beter. Zelfs bij een kleine auto.


    Rob

    geplaatst op
  • US Carcenter Pietersen zal hier ook niet ongelukkig mee zijn, hij is de eigenaar van chevrolet.nl. Ik neem tenminste aan dat ze ook daewoo.nl zullen inruilen voor chevrolet.nl?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.